Client: Private.

Location: Dalbury Lees, Derbyshire.

This plot is in the heart of the village with open fields to the rear. Our client asked us to design a property which provided family accommodation; separate accommodation for a dependent relative; plus a workshop and studio for a home based business. Our brief was to create a contemporary dwelling which took advantage of the location and views; with sustainable building techniques; and energy efficiency at its heart.
The project was completed in 2012.

Ground-breaking use of Durisol ICT Blocks.

This project was the first residential build in Derbyshire to use a new high energy efficient insulated concrete form block called Durisol. Widely used in America and Canada, it is made from 100% recycled, clean, waste wood filled into each block, and is reinforced with concrete.

We have watched the build very carefully, and although it seems similar in time and cost to traditional methods; the insulation value and energy saving is attractive to our clients.

Justin Smith

Discuss your next project?

Close

Join our mailing list

Sign-up to our newsletter for the latest news from Justin Smith Architects.

  • We will use the information provided here to keep you updated by email and email newsletters about products, offers, news and other activities. For further information on how we use your personal information, please see our Privacy Policy.