Client: Private

Location: Allestree, Derby.

This is a corner plot and wedged shaped. The levels fall significantly lower than adjacent properties. The new owner engaged our services and requested that we maximise the available floor space for the site. They also requested a contemporary feel.
Due to the change in levels it became apparent to us very quickly that a three storey property would be achievable. The main living accommodation would then be on the middle floor.

By creating a traditional form over three stories, we were then able to maximise the glazing to the living areas and follow this concept through up to the underside of the gable end, resulting in a very distinctive dwelling.
The project was completed 2008.

Discuss your next project?

Close

Join our mailing list

Sign-up to our newsletter for the latest news from Justin Smith Architects.

  • We will use the information provided here to keep you updated by email and email newsletters about products, offers, news and other activities. For further information on how we use your personal information, please see our Privacy Policy.